Met je studentenhuis op vakantie in Nederland

Met je studentenhuis op vakantie in Nederland

Met je studentenhuis op vakantie in Nederland

Is het weer bijna tijd voor het jaarlijkse vakantie-uitje met jullie studentenhuis? Wees niet getreurd, deze coronatijd hoeft jullie niet tegen te houden! Kies gewoon voor een vakantie in eigen land. Dat is ook nog eens lekker makkelijk; zorg voor genoeg auto’s, en jullie zijn zo op de plek van bestemming.

Bovendien is het goedkoper dan een vakantie in het buitenland, dat is wel zo prettig voor studenten! Een vakantie in Nederland is gewoonweg ideaal voor nu! Maar wat zijn eigenlijk de opties?

Naar een vakantiepark

Een vakantiepark: een prima idee! Er zijn genoeg huisjesparken waar je als studenten terecht kunt. Waarschijnlijk willen jullie niet tussen te veel kinderen of ouderen zitten, dus let goed op het type vakantiepark. Zo zijn er bijvoorbeeld parken waar diverse sportfaciliteiten centraal staan.

Je kunt hier vaak sporten als surfen, zeilen of klimmen beoefenen. Er zijn zelfs parken waar je duiklessen kunt nemen! Dit soort parken zijn uitstekend voor studentenhuizen.

Met z’n allen op de camping

Het is ook een heel goed idee om met z’n allen te kamperen. Dat is lekker voordelig, vooral als jullie eigen tenten meenemen. Zet de tenten in een kring, dan wordt het een hartstikke gezellige bedoeling! Uiteraard kunnen jullie er ook voor kiezen om naar een glamping te gaan.

Op een glamping kun je luxe kamperen in een grote tent met alles erop en eraan. Waarom niet iets luxer doen? In zo’n grote tent pas je met velen en de kosten splitsen jullie toch!

Een luxe vakantiehuis huren

Of, pak het nog wat luxer aan en ga met het studentenhuis naar een luxe vakantiehuis in Nederland. Je vindt in ons eigen land een breed scala aan luxe vakantiehuizen voor een groot aantal personen.

Kies bijvoorbeeld voor een luxe vakantiehuis met sauna, jacuzzi of zelfs met eigen zwembad! Uiteraard geldt hier ook weer: de kosten van het huis verdeel je gewoon, dus een luxe vakantiehuis is ook zeker geen slecht idee.

Een wandeltocht lopen

Zijn jullie allemaal sportief ingesteld? Pak het dan wat actiever aan en loop een lange wandeltocht door Nederland! Het Pieterpad, een looproute van het zuidelijke Maastricht tot aan het noordelijke Pieterburen, is er zo eentje.

Deze bekende langeafstandswandeling is rond de 500 km lang, en te lopen in 3 weken tijd. Uiteraard kunnen jullie ook gewoon een gedeelte van deze tocht lopen. Bij elk van de 26 etappes vind je een camping waar je kan overnachten. Dus verzamel die backpacks en maak er een avontuur van met z’n allen!